Pastel

Terracotta krijgers

Het Terracottaleger is de benaming voor de archeologische vondst van ongeveer 8000 terracottafiguren die als grafgiften werden meegegeven aan de eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi. Het 'leger' bevindt zich tussen de berg Li en het hedendaagse Xi'an. Deze overblijfselen bij het graf van keizer Qin Shi Huangdi (259 v.Chr.-210 v.Chr.) behoren tot het UNESCO-werelderfgoed....

Terracotta daughters

De Terracotta Daughters is een beelden project van de Franse kunstenares Prune Nourry
Haar project stelt de geslachtsselectie in China in vraag. Geïnspireerd door het beroemde Terracotta-leger van Xi'an, maakte Prune Nourry 8 hybride sculpturen, die de stijl van de Terracotta-soldaten combineerden en de portretten van 8 jonge Chinese meisjes. Met de hulp van ambachtelijk-copyisten uit Xi'an creëerde ze vervolgens een leger van 108 unieke combinaties uit de acht originele schoolmeisjes.
Na een World Tour (Shanghai, Parijs, Zürich, New York en Mexico City) werd het leger begraven op een geheime locatie in China, in een uitvoering getiteld "Earth Ceremony" die in oktober 2015 werd gehouden. De deelnemers werden getuige van de geboorte van deze "hedendaagse archeologische vindplaats".
De opgraving van het leger zal plaatsvinden in 2030, wanneer volgens Chinese demografen de onbalans tussen mannen en vrouwen zijn hoogtepunt zal hebben bereikt.

Uit bewondering voor haar werk heb ik deze drie meisjes als pasteltekening gemaakt.

Lees HIER meer over haar project

Huiyun

Haoping

Pan

Meer softpastelwerken