VW Combi- bestelbus

Ook onze bestelbus had deze richtingaanwijzers,
de VW flapjes

Mijn vaders VW bus


Mijn ouders verhuisden van Middelburg naar Geleen om daar een nieuwe winkel te starten met de verkoop van rotanmeubelen en kleingoed, "Het Rotanhuis". Als service voor de klanten zou mijn vader de gekochte meubelen thuis gaan bezorgen. 


slaagde voor zijn rij-examen en kocht een Volkswagen-bus. Hij was niet nieuw meer, want een melkboer bezorgde er eerder zijn melk huis aan huis. Doordat er vaak melk was geknoeid op de vloer van de auto was het een beetje gaan roesten, zodanig dat er een houten vlonder in gelegd was, er waren namelijk plekken waar je de straat kon zien. Onze bus was nog van het oudere type, als richtingaanwijzer had hij flapjes die uitzwaaiden als je van richting veranderde, ze werden wel elektrisch aangestuurd. Ook de verwarming had zijn beste tijd gehad, maar ach.

Onze bus was niet altijd de bedrijfswagen van de winkel, hij diende ook als familieauto. We gingen ermee op vakantie naar de Moezel en Luxemburg, of bezochten we familie in het noorden van het land. in de laadruimte werden simpelweg rotanstoeltjes uit de winkeHij l gezet voor ons, de kinderen.

( met de bus op de foto langs de Moezel, een plek voor de tent was gevonden. Ik sta hier tussen mijn moeder en zus )


Uiteindelijk werd de auto aan de grens met Duitsland tegengehouden vanwege gebreken en op de terugweg naar huis werd de auto nogmaals aangehouden en moest volledig van de weg gehaald worden.

Als kind vergeet je deze verhalen nooit, daarom heb ik onze bedrijfs- familieauto op papier gezet, inclusief de flapjes die richting aangaven.