OVER MIJ

 
Middelburg
Roel Prins werd op 27 juni 1952 geboren in Middelburg. Hij is de jongste van een gezin met drie kinderen. Vader was werkzaam als stoker/gieter op een zink-smelterij, in de avonduren was hij mandenmaker / stoelenmatter. Als kind maakte Roel zich nog geen zorgen wat hij later wilde worden, de vrijheid om te spelen en ontdekken was een groot goed.

Geleen
Op negen jarige leeftijd verhuisde het gezin naar Geleen (L) waar vader een eigen winkel opende en  startte met de verkoop van  rotan meubelen en kleingoed artikelen.  Na de Lagere School volgde Roel een opleiding als bakker en later als kok en kelner, mogelijk heeft hij hier wat creativiteit opgedaan voor het latere tekenwerk.


Almere
In 2003 is Roel getrouwd met Lenny en is hij naar Almere verhuisd. Na een periode van 15 jaar niet creatief bezig geweest te zijn, is hij in 2015 weer volop aan de slag gegaan. Met voldoende materiaal is deze website tot stand gekomen waaruit blijkt dat hij diverse technieken beheerst, vooral de pasteltekeningen van  terracotta krijgers uit Xian is zijn trots.

Opleiding

Roel heeft in het geheel geen kunstopleidingen gevolgd en is dus autodidact.

Door zichzelf te ontwikkelen en het zoeken naar een eigen werkmethode is hij geworden tot wat hij nu is.  Het voordeel van deze zelfontwikkeling is dat men geen eigenschappen van leermeesters aanneemt.

Biografie


Jaarlijkse kunstmarkt

12 augustus 1998

Marcelienstraat

Oud - GeleenJaarlijkse Doedag

30 april 1999

Salmstraat

Geleen - CentrumExpositie ter gelegenheid van 25 jaar RUAN creatief

22 april 2016

Brouwerstraat 16 - 22

Almere - CentrumHet Tweede  Trefpunt

22 april -  6 augustus 2016

Marktgracht 37

Almere - HavenKunstmarkten en exposities

2015 - 2018  - copyright © all rights reserved - webdesign  Roel Prins